Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Δέκα λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά για πατρίδα



Δέκα λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά για πατρίδα :

1) Όχι απλώς παρέδωσε την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους για να μην πραγματοποιηθεί η ένωση με την Καθολική Εκκλησία, αλλά και προετοίμασε την πτώση της σφάζοντας τους Έλληνες του Μωριά, που πήγαν να την υπερασπιστούν και στέλνοντας 500.000 νέους άνδρες στα μοναστήρια να ομφαλοσκοπούνται χαυνωμένοι, όταν ο Παλαιολόγος αδυνατούσε να μαζέψει πάνω από 5000 στρατιώτες.

2) Όταν υπήρξαν μοναστήρια που καλούσαν εγγράφως τους Τούρκους να έρθουν στην περιοχή τους και να την καταλάβουν, αρκεί να μην θιγούν τα προνόμια τους, όπως το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες {Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, Μάξιμου Ξυδά, «Το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες», 1988, σελ. 54.} και η Μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης {Απ. Βακαλόπουλος, «Ιστορία της Μακεδονίας» σελ. 92 και περισσότερα ντοκουμέντα στο βιβλίο του θεολόγου Γιώργου Μουστάκη, «Γιατί τούρκεψε το Βυζάντιο» εκδόσεις Κάκτος, 1993, στη σελ. 85, στο κεφάλαιο με τίτλο «Καλογεροπροδοσίες».}

3) Όταν υπάρχει έγγραφο υποδοχής του Αγίου Όρους προς τους Γερμανούς που ζητά την διατήρηση του προνομιακού καθεστώτος της αυτόνομης μοναχικής πολιτείας. (Ελληνικόν Περιοδικό Πάνθεον, τεύχος 13, Ιουν. - Αυγ. 2001).

4) Όταν κατεδίωξε κάθε απόπειρα εξεγέρσεως των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, όπως η επανάσταση του Διονυσίου Σκυλοσόφου το 1601.

5) Όταν εξέδωσε την κατάπτυστη «Πατρική Διδασκαλία» που καλούσε τους Ραγιάδες να υποτάσσονται στους Τούρκους, γιατί «έτσι ήθελε ο Μεγαλοδύναμος».

6) Όταν αφόρισε τον Υψηλάντη, ολόκληρη την κλεφτουριά του Μωριά στα 1806, τον Ρήγα Φεραίο, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και ακόμη και αυτήν την επανάσταση του 1821.

Μετά από 180 χρόνια οι αφορισμοί αυτοί δεν έχουν αρθεί.

7) Όταν οι καλόγεροι ακόμη και σήμερα δεν στρατεύονται και ταυτόχρονα ονειδίζονται για το ίδιο έγκλημα οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Η Εκκλησία θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική διετή στράτευση του κλήρου και των μοναχών, όταν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σ’ έναν τόσο ευαίσθητο στρατηγικά χώρο.

Ας υπηρετήσουν πρώτα την πατρίδα που τους γέννησε και έχει την ανάγκη τους και θα έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να υπηρετούν το Θεό, που αν το σκεφτούν λίγο, μπορεί να επιζήσει και χωρίς τις προσευχές τους.

8) Όταν η τεράστια Εκκλησιαστική περιουσία (αλλά και οι μεταβιβάσεις της) παραμένει αφορολόγητη, στερώντας έτσι την Ελλάδα από ένα καθόλου ευκαταφρόνητο έσοδο, που θα ανακούφιζε τον σκληρά φορολογούμενο Έλληνα πολίτη.

9) Όταν απομυζά από τον Εθνικό Προϋπολογισμό κονδύλια για την πληρωμή των μισθών των κληρικών της ενώ διαθέτει τα χρήματα για να αυτοσυντηρείται.

10) Όταν δρομολόγησε την απάλειψη της Ελληνικής γλώσσας από την λειτουργία στις εκκλησίες του εξωτερικού, αφελληνίζοντας έτσι την ομογένεια.

(Πηγή: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης: Το βιβλίο που η εκκλησία σου δεν θέλει να διαβάσεις).


Αναρτήθηκε: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης : Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου