Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ιβάν Σαββίδης: Ο Ορθόδοξος άγιος... πού τον προσκυνούν οι δύο Βυζαντινοί Δικέφαλοι (ΠΆΟΚ – ΑΕΚ)... και όλοι οι αληθινοί ΟρθόΛοξοι πιστοί ποδοσφαιρόφιλοι και πιστολιέρο των γηπέδων !!! Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς Αιρετικός Ορθόδοξος ;


«Ο Ιβάν Σαββίδης απασχολεί σήμερα τα Μέσα μετά τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, όταν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο.



Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στη συμπρωτεύουσα και έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης προς τιμήν του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης. 

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο της εκκλησίας, που βρίσκεται στο χωριό απ' όπου κατάγεται η οικογένεια, τη Σάντα Γεωργίας.

Ο μεγαλοπρεπής ναός έχει χρυσό τρούλο, ενώ στο προαύλιο υπάρχει η προτομή του πατέρα του Σαββίδη, Ιγνάτιου Σαββίδη.

Το εσωτερικό της κοσμείται από εντυπωσιακές αγιογραφίες, από τις οποίες ξεχωρίζει μια που απεικονίζει την οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον… Κύριο! 

Από κάτω αναγράφεται η φράση: «Δέσποτα δέξου αυτόν τον ναό ως δώρο (προσφορά) από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό».

Ιωάννης είναι το όνομα του Ιβάν, ο οποίος πριν από 2 χρόνια είχε καταθέσει αίτημα στο Δήμο Θέρμης για να αλλάξει το όνομά του ».
Πηγή: CALLER

Για να ξεχωρίζουν τα δικά μου σχόλια: Θα τα έχω πάντα μέσα σε παρένθεση και θα έχουν πάντα στην αρχή, (με κόκκινο χρώμα), το Σύμβολο αυτό @

(@ Αλλά ας δούμε Έλληνες: Τι άλλα μαθαίνουμε για τον Ορθόδοξο άγιο Δωρητή και Πιστολιέρο της Ορθοδοξίας, τον Ιβάν Σαββίδη... από το Διαδίκτυο και το facebook :

Εδώ η προτομή του πατέρα, μαχητή και ήρωα της Ορθοδοξίας, του Ιβάν Σαββίδη του Δωρητού... έξω από την εκκλησία, στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης !!!)


(@ Εδώ και η Ορθόδοξη βοήθεια της Ρωσίας: Για το άνοιγμα του νέου σύγχρονου ATM της Ορθόδοξης Εβραιοχριστιανικής Εκκλησίας... πού αυτό, μόνον θα λαμβάνει χρήματα και δεν τα επιστρέφει ποτέ... για να μην αμαρτήσουν οι πιστοί, από τον πλούτο !!! 


Ότι μπορεί κάνει και Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας: Μέχρι να πάρει ξανά το παλιό ATM της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη... και λύσει μιά για πάντα τα οικονομικά, της του Εβραίου Θεού Σοφίας της Ορθολοξίας !!!  

Οι επιγραφές είναι δύο: Και στα Ελληνικά και στα Ρώσικα, για να θυμούνται όλοι... πως τους βοηθάει και θα τους ξαναβοηθήσει το Ορθόδοξο Ξανθό Γένος των Ρώσων !!!)



(@ Η μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο ναούς (στην Σάντα της Γεωργίας και στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης)... εντοπίζεται στους τρούλους... καθώς στην Σάντα της Γεωργίας, είναι από λαμαρίνα... ενώ στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης είναι χρυσοί... ίσως για να θυμηθούν όλοι οι Ορθόλοξοι πιστοί... τις χρυσές εποχές του Βυζαντίου... όταν σκότωναν τους Έλληνες Ιερείς και τους πιστούς, οι Ορθόδοξοι άγιοι... και γκρέμιζαν και έκλεβαν τους Θησαυρούς των Ελληνικών Ναών... για να χτίζουν επάνω τους... Εβραιοχριστιανικές Εκκλησίες !!!)


(@ Ας δούμε όμως τι έχει πεί ο πρόεδρος του χωριού, στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, για τον αδερφό του άγιου Δωρητή Ιβάν Σαββίδη):

«Ο Γρηγόρης Σαββίδης ζεί στο Πρόχωμα, είναι υπεύθυνος στην Εκκλησία.

Αυτός ανοίγει την Εκκλησία, αυτός κάνει διαφορές εκδηλώσεις.
Είναι δικιά τους ουσιαστικά, δεν είναι κρατική».

(@ Δηλαδή μας λες πρόεδρε: Ότι μπορεί να άλλαξε το όνομα του ο Ιβάν Σαββίδης, σε Γιάννης... Γιατί μπορεί να θέλει να εφαρμόσει το Ελληνικό Ορθόδοξο ρητό: Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει, και μέσα σε Εκκλησία ;

Και μάθε πρόεδρε: Ότι δεν υπάρχει κρατική Εβραιοχριστιανική Εκκλησία, αλλά μόνον δημόσιοι υπάλληλοι με μούσια, πού πληρώνονται από το κράτος !!!

Άλλο δεν μας έλειπε: Να ακούγαμε να μας ψέλνουν και στις Εβραιοχριστιανικές Εκκλησίες... ο Άδωνις Γεωργιάδης , ο Τσίπρας και όλοι οι Υπόλοιποι ΕθνοΣωτήρες !!!

Αυτό δεν θα ήταν το Μαρτύριο του Εβραίου Α- Χριστού Ιησού... αλλά το μεγαλύτερο Μαρτύριο των Ελλήνων !!!

Δες από πού παίρνει Ορθόδοξα μαθήματα από τους Εβραίους, ο Εθνικιστής των αγίων τόπων του Ισραήλ, ο «Ελληνο» Ορθόδοξος Άδωνις Γεωργιάδης... Για να καταλάβεις επιτέλους και την κρατική Ορθοδοξία, στο κρατίδιο Βυζαντινιστάν ) :


Εδώ και ο Γρηγόρης Σαββίδης: Πού φαίνεται να έχει στραβολαιμιάσει από τις πολλές υποχρεώσεις πού του φόρτωσε, με το καινούργιο ATM (την Εκκλησία), ο αδερφός του... ο άγιος πιστολιέρο Δωρητής, Ιβάν Σαββίδης, του Μακεδονοπαλατιού ξενοδοχείου... και του λιμανιού της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης !!!


(@ Αλλά ας δούμε τώρα Έλληνες: Τι σχόλια και αναρτήσεις έγιναν στο facebook, για τον άγιο πιστολιέρο Δωρητή της Ορθόδοξης Εβραιοχριστιανικής Εκκλησίας, Ιβάν Σαββίδη... όχι του Τρομερού... αλλά του μετανοημένου αγίου... του Ορθόδοξου ποδοσφαίρου... όλων των Ορθολόξων ποδοσφαιρόφιλων, πού υπάρχουν στην Ελλάδα !!!

Δεν έχει σημασία τι ομάδα υποστηρίζεις... Αλλά το πόσο στηρίζεις, τον άγιο σου Δωρητή... πού σου έκτισε, μέχρι και Εκκλησία αμαρτωλέ... για να μπορείς μετά τα βρισίδια πού ρίχνεις στο γήπεδο... να σκύβεις και να μετανοείς Ορθόδοξα και ταπεινά... ως καλός Ορθόδοξος Παοκτσής, Αεκτσής, Ολυμπιακάκιας, Παναθηναϊκάκιας κ.τ.λ... 

Γιατί Ορθοδοξία είναι μόνον μία και οι οπαδοί της βρίσκονται σ΄ όλες τις ποδοσφαιρικές Ομάδες !!!

Ας δούμε όμως τι έγραψε στην ανάρτηση του ο Georgios Davidopoulos: «Σε είδε που σε είδε όλη υφήλιος με το όπλο, δεν έπαιρνες μαζί και ένα πανό για την Μακεδονία να μάθουν όλοι παγκοσμίως τα δίκαια αιτήματα μας, μισές δουλείες!

Και αυτό το συγνώμη αλλά δεν το μπορώ, ιδίως όταν ο διαιτητής απειλούταν από τους φουσκωτούς με φράσεις «όπως η γυναικά σου δεν θα προλάβει να βγει από το μαιευτήριο» ».


(@ Τι ήθελες Georgios Davidopoulos: Να διαδηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης για την Μακεδονία ;

Μην νομίζεις: Ότι και τότε θα ασχολούνταν τα κανάλια μαζί του !!!

Εκτός, αν ήταν να πάρει το Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, από τα Σκόπια !!!

Το σοβαρό θέμα για τα κανάλια είναι: Να πάρει το Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και να πάψουμε να ασχολούμαστε με την Μακεδονία, τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους !!!

Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο, εκτός από αυτό !!!

Ούτε οι διαδηλώσεις για την Μακεδονία τους νοιάζουν... ούτε ο Ιβάν Σαββίδης θα τους ένοιαζε... αν δεν ήθελε να πάρει το Πρωτάθλημα !!!

Όχι στο γήπεδο της Τούμπας με πιστόλι, να κατέβαινε... αλλά και με άρμα ή αεροπλανοφόρο να κατέβαινε στο Πασαλιμάνι... δεν θα τους ενοχλούσε καθόλου... αρκεί φυσικά, να μην θέλει να πάρει το Πρωτάθλημα !!!


(@ Εδώ βλέπουμε σε ετοιμότητα, τον άγιο Ορθόδοξο δωρητή, Ιβάν Σαββίδη, τον Μετανοούντα... να περιμένει από τον Γιαχβέ και από τον Έλληνα πουτσοκομμένο διαιτητή, τον Α- Χριστό Ιησού... να του δώσει εντολή... ποιόν θέλει να σκοτώσει ο Θεός... και αυτός ως πιστός Εβραιοχριστιανός... θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει !!!

Τι είπες Ορθόδοξε Παοκτσή, Αεκτσή, Ολυμπιακάκια, Παναθηναϊκάκια κ.τ.λ ;

Τι είπες Ορθόδοξε Εβραιοχριστιανέ ποδοσφαιρόφιλε: Ότι δεν είναι Μουσουλμάνος, για να πιστεύει... και να πρέπει να κάνει τέτοια ;

Για ξαναδιάβασε τον πατέρα της Εβραιοχριστιανικής Εκκλησίας σου, τον Ιωάννη Χρυσόστομο... για να μάθεις τι λέει... και τι πρέπει να κάνεις !!!

«Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβεί πιό μιαρή από οιοδήποτε φόνο»! Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18- Ιωάννης Χρυσόστομος.

«Κάν φονεύσει τις κατά γνώμην Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος. Καν φείσηταί τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνω, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ' αν η φειδώ» Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18- Ιωάννης Χρυσόστομος.

(@ Και επειδή η θεωρία θέλει και το παράδειγμα της, πιο κάτω λέει):
«Ο Φινεές λοιπόν, που διέπραξε σε μια στιγμή δύο φόνους, φονεύοντας έναν άνδρα και μια γυναίκα, τιμήθηκε με το αξίωμα της ιεροσύνης, ενώ αυτός όχι μόνον δεν μόλυνε με το αίμα τα χέρια του αλλά καθαρότερα τα έκαμε». Λόγος κατά Ιουδαίων Δ΄ σελ. 199 - Ιωάννης Χρυσόστομος.

Ο σοβαρός αυτός ακόλουθος του Α- Χριστού, ο Ιωάννης Χρυσόστομος, μεταφράζει σωστά τις εντολές του Εβραίου δασκάλου του: « ...τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ' αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς : ΙΘ΄, 27).

(@ Γι΄ αυτό μην φοβάσαι Ορθόδοξε ποδοσφαιρόφιλε: Αν σου δώσει εντολή ο Εβραίος Θεός και ο γιός ο Α- Χριστός Ιησούς... Όπως λέει ο άγιος Πατριάρχης της αδιαίρετης ως τότε Εβραιοχριστιανικής Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος... Σκότωσε και εσύ σήμερα... σαν την άλλη αίρεση των Εβραίων... τους Μουσουλμάνους !!!

Δεν την δίνω εγώ αυτήν την εντολή, αλλά ο άγιος Πατέρας της Εβραιοχριστιανικής Εκκλησίας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος !!!

Κανένας Έλληνας εισαγγελέας δεν υπάρχει στην Ελλάδα: Πού να κυνηγήσει τους Χριστιανο-Ταλιμπάν παπάδες, πού έχουν τέτοια δολοφονικά... για δήθεν Ιερά κείμενα ;

Τι διαφέρει αυτό το δολοφονικό κείμενο του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, από τις εντολές πού παίρνουν οι Μουσουλμάνοι Τζιχαντιστές ;


(@ Μην φοβάσαι Ορθόδοξε Παοκτσή: Ο άγιος Ιβάν Σαββίδης, θα φέρει τον Πούτιν και το Ξανθό Γένος στο Πασαλιμάνι !!!

Δες εδώ: Κάνει προπόνηση, για την απόβαση της Πασαλιμανίας !!!


(@ Τελικά ο Τσίπρας: Μπορεί να μας βγεί ποιό Ορθόδοξος Εβραιοχριστιανός Οπαδός, από τους δημοσιογράφους, τα κανάλια και τις εφημερίδες !!!)


(@ Μέχρι και ο Γιάννης Γκιωνάκης, αγανάκτησε με την αδικία, προς τον άγιο δωρητή, Ιβάν Σαββίδη !!!)


(@ Δες εδώ και τον Ορθόδοξο άγιο Κοκκάλιο και άγιο Μαρινάκιο... πού ως γνωστόν πήγαιναν τόσα χρόνια, με το σταυρό στο δεξί τους χέρι... στον κάθε διαιτητή και παράγοντα του ποδοσφαίρου... και με το αριστερό χέρι τους... τους άγιαζαν όλους αυτούς... μ΄ επιταγές, φακέλους και διάφορα άλλα τέτοια Ορθόδοξα τάματα !!! )


(@ Αλλά δες Έλληνα, τι μπορείς να πάθεις... αν θελήσεις να κάνεις ανάρτηση, όπως Konstantinos Stavropoulos (αστειευόμενος), με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού... και ο άλλος, δεν θέλει να το καταλάβει με τίποτα, για αστείο !!!

12 Μαρτίου . Ο Konstantinos Stavropoulos, σχολίασε μόνον αυτό... και έκανε ανάρτηση, την κάτω φωτογραφία:
ΠΕΣ' ΤΑ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ!!!

«Antonis Papanastasioy Πες τα ρε προεδραρα παλιέ πιστολέρο,,αυτοι ειναι οι φιλαθλοι του παο ..συμφωνουν με τους πιστολαδες ,,για αυτο εγινε καφενειο..τσιρκο..γιατι ειχε πιστολαδες προεδρους και φιλαθλους σαν εσενα που χαιρεσαι οτι ο προεδρος σου ηταν ο πρωτος πιστολερο...ξεφτιλες ,,πελατες...

Konstantinos Stavropoulos μᾶλλον δὲν κατάλαβες, ὅτι ἡ ἀνάρτησι εἶναι κωμική· λυπᾶμαι, ἀλλὰ μὲ τύπους σὰν κι ἐσένα δὲν θέλω νὰ συζητῶ

Antonis Papanastasioy εγω παντως δεν ειδα πουθενα να εχει καποιο χιουμορ η αναρτησει σου ,,εχεις μαλλον μπλακ χιουμορ..οπως ολοι οι βαζελοι..

Konstantinos Stavropoulos Antonis Papanastasioy καληνύχτα καὶ μὴν ξαναενοχλήσῃς

Michael Kokkoris Γελαω γιατι η χαζομαρα εχει ξεπερασει τα ορια

Konstantinos Stavropoulos Michael Kokkoris ἐντελῶς, λέμε

Βασίλειος Λάκης Αργυρόπουλος ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ''ΠΑΙΔΙ'' ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ..

Νεκταριος Μαστορακης Χαθηκε το χιουμορ, η πλακα τα παντα Κωστα δυστυχως. Μερικοι εχουν τσιχλα αντι για εγκεφαλικους νευρωνες.

Βικυ Φερτακη Όποιος χάνει την αίσθηση του χιούμορ, είναι άξιος λύπησης... Δυστυχώς...

Antonios Koropoulis Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ».

(@ Και επειδή ο γιός του Ορθόδοξου άγιου δωρητή, Ιβάν Σαββίδη, είναι ως γνωστόν πολύ πιστός στην Ορθόδοξη Ποδοσφαιρική Ορολογία: Είπε στον άγιο Πατέρα του... )


(@ Μην αναρωτιέστε, οι υπόλοιποι Ορθόδοξοι ποδοσφαιρόφιλοι φίλαθλοι, τι ήπιαν... γιατί και αυτό σας το έχω !!!)


(@ Εδώ, ο Μετανοημένος άγιος Σαββίδιος, ο Τουμπιώτης: Μεταφέρει την Ορθόδοξη αγαπησιάρικη ευχή του... Προς όλους τους αγαπημένους φίλους του και αδερφούς, τους Πασαλιμανιώτες !!!)


(@ Αν και ο Ορθόδοξος άγιος Μαρινάκιος, προσπάθησε να τον βοηθήσει τον άγιο Ιβάν Σαββίδη, στην συνέντευξη πού έδωσε προς τιμήν του, στο BBC !!!)


(@ Αν και ο άγιος Παΐσιος (ως γνωστόν), είχε προβλέψει τι θα γίνει και τι θα αποφασίσει ο Τσίπρας, για το Ελληνικό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα !!!)


(@ Εδώ και το Ορθόδοξο νηστίσιμο φιλανθρωπικό έργο, του αγίου Δωρητή Ιβάν Σαββίδη, στην Θύρα 4 ).


(@ Τελικά, αντί οι Έλληνες να υπερασπίζονται με τόσο πάθος, την Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα (από τις εδαφικές διεκδικήσεις), των Σκοπιανών, των Βουλγάρων, των Αλβανών, των Τούρκων και τόσων άλλων, πού θέλουν να ξεσκίσουν τις σάρκες της Ελλάδας...

Επιλέγουν να ξοδεύουν αυτό το πάθος τους: Με το τι έκαναν οι άγιοι Σαββίδηδες, οι άγιοι Μαρινάκιοι και τόσοι άλλοι !!!

Αυτό Έλληνες φίλαθλοι: Δεν είναι ο αθλητισμός μας... αλλά η Εθνική Κατάντια μας !!!



Αναρτήθηκε: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης : Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου