Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Λαγάνα δύο μέτρων για την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, έκανε σήμερα 19/2/2018, Εβραιοχριστιανός στα Γιαννιτσά !!! Αλήθεια, οι συμβολισμοί στα σημερινά Κούλουμα: Είναι Ελληνικοί, Ρωμαϊκοί, Εβραιοχριστιανικοί, ή Εβραϊκοί ; Ιδού η Ελληνική μου απορία !!!



 Λαγάνα: Ο άζυμος άρτος, ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο την Καθαρά Δευτέρα (όπως λένε οι Εβραιοχριστιανοί), και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.

Τώρα πόσο Ελληνικός και ποιανού παραδοσιακός τρόπος είναι, θα το ψάξουμε στις Ελληνικές και στις Εβραϊκές παραδόσεις... και ίσως βρούμε κάτι, πού μπορεί να έχει ξεφεύγει, από την αντίληψη μας.

Ένας νεαρός λοιπόν αρτοποιός από τα Γιαννιτσά σήμερα, έφτιαξε μια λαγάνα αφιερωμένη στη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Η λαγάνα, έχει ύψος δύο μέτρων και φέρει τον ήλιο των Αιγών (Βεργίνας) και μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Αυτοί πού έχουν και λατρεύουν για αγίους, δολοφόνους των Ελλήνων προγόνων μας... και είναι οι καταστροφείς κάθε τι πού ήταν Ελληνικό (Σκεφτείτε: ντρεπόταν ακόμη και να τους λένε Έλληνες !!!)

Όλοι αυτοί λοιπόν οι Εβραιοχριστιανοί πιστοί, κάνουν λαγάνες και τιμούν τον Μέγα Αλέξανδρο... πού αυτός άμα ζούσε, δεν θ΄ άφηνε ούτε έναν άπλυτο Ορθόλοξο άγιο, να υπάρχει και ν΄αναπνέει, το Ελληνικό Οξυγόνο... μετά από τόσα πού έχουν κάνει για αιώνες, στους Έλληνες προγόνους μας !!!



Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ, ταυτόχρονα, τελειώνουν οι Απόκριες.



Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας, αλλά και μέρα αργίας.

Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Α- Χριστού Εβραίου σωτήρα Ιησού, στην έρημο... Πού σίγουρα όπως φαίνεται: Αυτός ο Εβραίος Σωτήρας... έσωσε όλους τους Εβραιοχριστιανούς, από τον μιαρό και ειδωλολατρικό πολιτισμό, των πλυμένων και σοφών Ελλήνων !!!


Την Εβραιοχριστιανική Καθαρά Δευτέρα, συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι, Χαλβάς, ελιές (πού με κάποιο απ΄ότι φαίνεται Εβραιοχριστιανικό θαύμα, δεν έχουν καθόλου λάδι, όπως και όλα τα φαγητά τους), τρώνε και θαλασσινά (σαν αυτά πού έτρωγε όταν νήστευε, στην Εβραϊκή Έρημο, ο άπλυτος για τουλάχιστον 40 ημέρες, Ιησούς ο Μεγάλος Έλληνας, με την πρώτη Ελληνική Περιτομή παγκοσμίως !!! ) 

Η Εβραιοχριστιανική Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες, πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Α- Χριστού, το Εβραιοχριστιανικό Πάσχα !!!

Μην μπερδεύεστε Έλληνες, με το Εβραϊκό Πάσχα, γιατί σ΄ εκείνο: Οι Εβραίοι γιορτάζουν έναν λιγότερο Εβραίο, απ΄ ότι οι Ελληναράδες Εβραιοχριστιανοί !!!

Δεν ακούτε πού το διαφημίζουν κιόλας: Ως Ελλήνων Πάσχα !!!

Μόνον πού ξεχνούν να βάλουν το Ανθ, μπροστά από το Ελλήνων... Όταν δέχονται ότι είναι απόγονοι του Αβραάμ και θα πάνε σίγουρα στους κόλπους του !!!


Από παλιά, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε στη συνείδηση του Εβραιοχριστιανικού λαού σαν μέρα καθαρμού.

Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση και τελούσαν δρώμενα.

Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν».

Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της Ελληνικής λαογραφίας, η λέξη Κούλουμα προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος

Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας. (Αποκριά: Να απέχει και να είναι ο Εβραιοχριστιανός, μακρυά από το Κρέας).

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Δεν έχω καταλάβει ακόμη: Οι Εβραιοχριστιανοί πήγαν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, για να γλεντήσουν, ή να κάνουν κάτι πιό παραδοσιακό τους... να τους γκρεμίσουν !!!

Όπως και να πουν οι Εβραιοχριστιανοί τα Κούλουμα, δεν γίνεται να τα κάνουν Ελληνικά !!!


Ας δούμε όμως και την Πρωταγωνίστρια της Εβραιοχριστιανικής Καθαρής Δευτέρας την λαγάνα, το άζυμο ψωμί που καταναλώνεται τη μέρα αυτή.

Λένε οι Εβραιοχριστιανοί ότι έλκει τις ρίζες της από το αρχαίο λάγανον, δηλαδή το άζυμο ψωμί (δηλαδή χωρίς προζύμι), και ως εκ τούτου σε επίπεδο σχήμα, αφού δεν μπορεί να φουσκώσει. 

Αναφέρουν μάλιστα και αναφορές από την αρχαία Ελλάδα και τον Αριστοφάνη !!!

Στην αρχαία Ελλάδα όμως, ο πεπλατυσμένος άρτος, το λάγανον, παρασκευαζόταν από αλεύρι και κρασί, λάδι ή γάλα, ενώ πολλές φορές προσέθεταν και μέλι.

Τι Ελληνική Παράδοση, έχει η Εβραιοχριστιανική Λαγάνα, με το αρχαίο Ελληνικό Λάγανον ;

Αφού το αρχαίο Ελληνικό λάγανον: Έχει υλικά (λάδι και γάλα), πού δεν είναι νηστίσιμα για τους Εβραιοχριστιανούς, αυτήν την ημέρα !!!

Θέλουν να μας κάνουν να ξεχνάμε οι Έλληνες: Ότι η λαγάνα συνδέεται με τη Εβραιοχριστιανική Αίρεση των Εβραίων, τον Ορθόδοξο Εβραιοχριστιανισμό, πού γιορτάζει τη Εβραιοχριστιανική Σαρακοστή, με τα άζυμα των Εβραίων, πού δεν έχουν λάδι και γάλα !!!

Μία όμως από τις πιο γνωστές Εβραιοχριστιανικές παραλλαγές της λαγάνας, είναι και η «κυρά-Σαρακοστή» : Πού μας κάνει να βλέπουμε πιό ξεκάθαρα την Εβραϊκή Παράδοση, μέσα από την Αίρεση του Ορθόδοξου Εβραιοχριστιανισμού. 

Η Κυρά-Σαρακοστή: Πρόκειται για ψωμί σε σχήμα γυναίκας, με σταυρό στο κεφάλι και σταυρωμένα χέρια σαν σε προσευχή, χωρίς στόμα λόγω της νηστείας, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό της τα επτά ποδάρια (σαν να λέμε Επτάφωτη Εβραϊκή Λυχνία), ένα για κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής.

Σύμφωνα με το Εβραιοχριστιανικό έθιμο, κάθε Σάββατο, με τελευταίο το Μεγάλο Σάββατο (ας είναι γιορτή, κάθε Εβραϊκό Σάββατο και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ο πιστός Εβραιοχριστιανός), έκοβαν και ένα πόδι της για να τους βοηθήσει στο μέτρημα μέχρι το Πάσχα.

Ωραία Εβραϊκή Αριθμητική βλέπω !!!

Και τι σχέση το Πάσχα, με την Εβραϊκή γιορτή των Αζύμων, τον Εβραίο Α- Χριστό Ιησού... και πως συνδέεται, με την δήθεν Ελληνική παράδοση της Άζυμης Εβραιοχριστιανικής Λαγάνας ;

Μα τότε, στην γιορτή των Εβραϊκών Αζύμων πιάνεται και μαρτυρεί για να τους σώσει από την χαζομάρα τους, ο Εβραίος Σωτηρούλης Γιεχοσούα (εξελληνισμένο Ιησούς):

«1 Ὕστερα ἀπὸ δύο ἡμέρες ἦτο ἡ ἑορτὴ τοῦ Πάσχα καὶ τῶν ἀζύμων. Καὶ ἐζητοῦσαν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ γραμματεῖς τρόπον νὰ τὸν συλλάβουν μὲ δόλον καὶ νὰ τὸν σκοτώσουν ». (Κατά Μάρκον: Κεφάλαιο 14, Παράγραφος 1).


«Ήν δὲ τὸ πάσχα καὶ τὰ ἄζυμα μετὰ δύο ἡμέρας. καὶ ἐζήτουν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ γραμματεῖς πῶς αὐτὸν ἐν δόλῳ κρατήσαντες ἀποκτείνωσιν».

(Κατά Μάρκον: Κεφάλαιο 14, Παράγραφος 1).


Και επειδή στην γιορτή των Εβραϊκών Αζύμων, έκανε και την Θυσία του στον Γιαχβέ, ο δήθεν γιός του, ο Σωτηρούλης Α- Χριστός Ιησούς...

Γι΄ αυτό και μαθητές του τον ρωτούν, πού θέλει να φάει μετά το Πάσχα... δηλαδή το αρνάκι της Θυσίας αυτής, όπως το έλεγαν οι Εβραίοι !!!

«12 Τὴν πρώην ἡμέραν τῆς ἑορτῆς τῶν ἀζύμων, ὅταν ἐθυσίαζαν τὸν πασχαλινὸν ἀμνόν, τοῦ λέγουν οἱ μαθηταί του, «Ποῦ θέλεις νὰ πᾶμε νὰ ἑτοιμάσωμεν διὰ νὰ φάγῃς τὸ Πάσχα;» ». (Κατά Μάρκον: Κεφάλαιο 14, Παράγραφος 12).

«12 Καὶ τῇ πρώτῃ ἡμέρᾳ τῶν ἀζύμων, ὅτε τὸ πάσχα ἔθυον, λέγουσιν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ· ποῦ θέλεις ἀπελθόντες ἑτοιμάσωμεν ἵνα φάγῃς τὸ πάσχα;
(Κατά Μάρκον: Κεφάλαιο 14, Παράγραφος 12).

Απόδοση: Καινή Διαθήκη, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Είναι η Καινή Διαθήκη, πού έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Εβραιοχριστιανοί παπάδες στην Εκκλησίες τους).


Τώρα μάθατε Εβραιοχριστιανοί: Τι Εβραϊκή Άζυμη Λαγάνα τρώτε και γιατί τρώτε το Εβραϊκό αρνάκι σας, κάθε δήθεν Ελληνικό Πάσχα !!!

Η γνήσια Εβραϊκή Αίρεση του Εβραιοχριστιανισμού, έχει και γνήσια Παραδοσιακά φαγητά των Εβραίων !!!

Δεν πιστεύω ακόμη, να αμφιβάλλει κανένας Ελληναράς Εβραιοχριστιανός ;

Αν αμφιβάλλει κανένας Εβραιοχριστιανός, θα του πω και για το Μπουρανί της Καθαράς Δευτέρας στον Τυρνάβο !!!

Εκεί να δεις οι Εβραιοχριστιανοί... πως έχουν μπερδέψει την νηστεία από λάδι, με το πάρε μιά πούτσα, πρωί και βράδυ !!!

Μπουρανί: είναι μία χορτόσουπα δίχως λάδι, γύρω από την προετοιμασία της οποίας στήνεται ολόκληρο το σκηνικό του παιχνιδιού με φαλλικά σύμβολα και τολμηρά πειράγματα από τους μπουρανίδες.

Νηστεία στον Τύρναβο, χωρίς λάδι... και πούτσα Ορθόδοξη και Ελληνική... από το πρωί και όλο το βράδυ !!!

Και όλα αυτά τα κάνουν Ορθόδοξοι πιστοί Εβραιοχριστιανοί και θεωρούν, ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πίστη τους, ή έστω με κεφάλι τους !!!


Να και μιά Ορθόδοξη Λαγάνα από τον Τύρναβο, για όποιους Εβραιοχριστιανούς δεν την έφαγαν σήμερα !!!


Ας δούμε όμως σήμερα την Καθαρά Δευτέρα και στην Κάρπαθο, πού λειτουργεί το Λαϊκό Δικαστήριο Ανήθικων Πράξεων.


Κάποιοι κάνουν άσχημες χειρονομίες σε κάποιους άλλους και συλλαμβάνονται από τους Τζαφιέδες (χωροφύλακες) για να οδηγηθούν στο Δικαστήριο, που το αποτελούν οι σεβάσμιοι του νησιού. 

Τα αυτοσχέδια αστεία και τα γέλια ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι.

Και όλα αυτά με τις Ανήθικες πράξεις και τις Χειρονομίες, (Πού θεωρούνται ανήθικες, για τον Ορθόδοξο Εβραιοχριστιανισμό)... Τις κάνουν όλες τις Χειρονομίες και τις Ανήθικες πράξεις: Πιστοί Ορθόδοξοι Εβραιοχριστιανοί !!!

Τρικυμία εν κρανίω, όπως λέμε εμείς οι Έλληνες, για τους σαλεμένους Εβραιοχριστιανούς.


Επειδή όμως σήμερα την Εβραιοχριστιανική Καθαρά Δευτέρα στη Μεθώνη Μεσσηνίας, γίνεται και του Κουτρούλη ο Γάμος:

Ας μάθουμε και γι΄ αυτόν: Καρναβαλίστικος γάμος, που κρατάει από τον 14ο αιώνα.

Ο έρωτας του τελευταίου Έλληνα ιππότη Ιωάννη Κουτρούλη για μια ντόπια – που ήταν όμως παντρεμένη – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όταν την έκλεψε και αποφάσισε να συγκατοικήσει µαζί της.

Γεγονός που οδήγησε την Ορθόδοξη Εβραιοχριστιανική Εκκλησία, στον αφορισμό της γυναίκας.

Για 17 χρόνια ο Κουτρούλης αγωνιζόταν να την παντρευτεί νόµιµα.


Τελικά η γυναίκα παρουσίασε το διαζύγιο και έγινε το Εβραιοχριστιανικό µυστήριο. 

Σε πείσμα όλων το γλέντι κράτησε πολλές ημέρες και έμεινε στην ιστορία η φράση «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος».

Στις μέρες μας όμως, το ζευγάρι των νεονύμφων είναι δύο άντρες, που μαζί με τους συγγενείς πηγαίνουν στην πλατεία, όπου γίνεται ο γάμος με παπά και με κουμπάρο.

Διαβάζεται το προικοσύμφωνο και ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι.


Και επειδή με όλα αυτά, τα τελείως φυσιολογικά και Εβραιοχριστιανικά, όπως διαβάσατε... Δεν πτοούν τους δήθεν πιστούς Εβραιοχριστιανούς... 

Πού θα συνεχίσουν να τα κάνουν συνεχώς και να μας λένε συνεχώς: Ότι όλοι τους είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα πιστοί...

Γι΄ αυτό και εγώ, αποφάσισα να γίνω πιστός Εβραιοχριστιανός, ολόιδιος με αυτούς !!!

Θα πάω να φάω σήμερα, αυτό το Ορθόλοξο Εβραιοχριστιανικό Γλυκό...


Και Σκέφτομαι να φάω μόνος μου, αυτή την Νηστίσιμη, μα πολύ Νη στύση μη, τραγανή Λαγάνα !!!


Αναρτήθηκε: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης : Συγγραφέας, Ιστορικός Ερευνητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου